keskiviikkona, marraskuuta 09, 2005

Rankka päivä

Oh what a day. Listaan päivän tapahtumat ennen kuin ne unohtuvat. Pitkä postaus, kestäkää ja kommentoikaa.

8.20 Huomenta Suomi (MTV3). Kymmenminuuttinen Lauri Karhuvaaran seurassa, vieraina M. A. Numminen ja minä. Musiikkidiggarina Late oli hyvin messissä. Muisteli innokkaana kuinka he olivat aikoinaan huudattaneet Hurriganesia mankulla kesken koulutunnin. Vinkki: jos kärsitte aamu-unisuudesta, kokeilkaa suoraa lähetystä aamutelevisiossa - saa kummasti pulssin nousemaan. Pätkä löytyy MTV3:n nettitv-sivuilta, tosin maksullisena (hiukan sekava sivusto: aluksi nettitv/mtv3.fi, valitse pop-upista ylhäältä Huomenta Suomi, sieltä vasemman laidan alhaalta "Kaikki Huomenta Suomi -jutut" -> täältä pitäisi löytyä "08.11. Love Records - kappale suomalaisen rokin historiaa.)
9.00 Julkkari-info ravintola G18:ssa. Paikalla kolmisenkymmentä ihmistä, mikä kustantajan muikistelujen perusteella oli ilmeisesti aika ok. Enimmäkseen toimittajia, mutta myös esim. Otto Donner, which was nice (ja tietty oma äiskä ja iskä!!!). Rautarouvan ja kustannustoimittaja Kaisan kanssa oli sovittu sunnuntaina löyhät askelmerkit ja niiden mukaan edettiin: Kaisa esitteli asian lyhyesti ja minä sössötin sekavia perään (juu-ei, en ollut jaksanut enää tehdä mitään puheenrunkoa). Yleisö teki kysymyksiäkin (kiitos Teemu! Kyllä mieskin saa tehdä aloitteen).
Tämän jälkeen alkoi varsinainen haastattelurumba. Olipa perin vitt eiku outo kokemus olla barrikadin tällä puolella, mutta toivottavasti a) saivat selvää b) kirjoittavat oikein :-D. Minua kuulustelivat / kuvasivat / äänittivät / kuvasivat liikkuvana ainakin Kaupunkisanomat, Ylen ykkönen, Kansan uutiset, Iltalehti, Nelonen, MTV3:n viihdeuutiset, ruotsalainenradiojonkanimeäenmuista - pari vielä, ei tarkkoja muistikuvia.
Kivointa oli kuitenkin nähdä paikalla vanhoja lovelaisia, joita olin kirjaan haastatellut. Luokkakokouksen meininkiä! Erika J:ltä sain lahjan, joka sai aikaan päivän suurimmat mielenliikutukset: pistokkaan samasta peikonlehdestä, joka aikoinaan koristi Love Recordsin kansiateljeeta Vuorimiehenkadulla. Miten kasvista voi tulla pala kurkkuun ja tippa silmään? Kokoelmieni ehdoton helmi, ohittaa jopa turvaholvissa säilytettävän Marski-marssin koeprässäykseni!
10.40 Viimeinen haastattelu loppuu. Olo kohtalaisen sekava. Kuin olisi baarissa tilittänyt koko illan samaa asiaa jokaiselle vastaantulijalle. Ei se kuulkaa ole haastatettelun kohteenakaan oleminen helppoa. Otti päähän hokea samoja fraaseja, kun muutenkin inhoaa tautologiaa ja olisi halunnut tarjota haastateltaville jotain ekstraa. Fiksuja kysymyksiä teki erityisesti KU:n Kai Hirvasnoro. Sano terkut Tulikukalle, jos vielä törmäät ja se muistaa!
11.00-11.30 Harhailen elämäni ensimmäistä kertaa Helsingin keskustassa etsien ruokapaikkaa sellaiseen kellonnaikaan, jolloin lounaspaikat eivät ole vielä auki. Ratkaisemme asian kustantajan edustajan kanssa menemellä Strindbergiin. Puolen tunnin aikana poltetusta noin puolesta askista päätellen hänelläkin on ollut ns. pikkaisen paineita.
11.30-14.45 Lounasta (Ristorante Gastone, hintalaatusuhteeltaan erittäin puhutteleva safka. Propsit ja feimii!), yleistä sähläilyä, vapaata oleskelua, kollegojen tapaamista. Kuulin myös, että tänään Hesarin sivulla C7 on ollut mainos kirjasta. Coolio.
14.45 Siirtyminen Yleisradioon ja Radio Ykkösen suoraan lähetykseen. Ohjelma oli Kultakuume ja toimittaja Jukka Mikkola. Vinkki: jos kärsitte iltapäiväanemiasta, kokeilkaa suoraa lähetystä valtakunnallisessa radiossa - saa kummasti pulssin nousemaan. Seppo P:n (löytyy kirjasta) välitön palaute lämmitti: KULTAKUUME LOISTAVA!! OLET KOVA JÄTKÄ.
(Sori jos loukkasin nyt tekstiviestisalaisuutta, mutta viesti nosti paljon fiilareita.) Tässä vaiheessa nimittäin iski suuren ponnistuksen jälkeinen Baby blues -apatia - tunne, että kaikki on tehty turhaan eikä kukaan välitä, kaikki on lopussa ja mitä muka tämän jälkeen. Tuttu tunne aikaisemmista proggiksista - menee ohi kun vähän aikaa keräilee itseään eikä yritä keinotekoisesti piristää itseään.
Se ei kuitenkaan ollut keinotekoista, että piristyin kuultuani Axa Sorjasen luukuttaneen pitkin aamupäivää Radio Helsingissä Loven tuotantoa ja suorittanut täten lievähköä piilomainontaa. Tämä tuli yllätyksenä ja pyytämättä, mutta hieno homma!
15.40 Noin, siinä se alkoikin olla ns. pulkassa. En suosittele päivittäistä kirjan julkaisemista kenellekään - tätä ei pumppu kestä pidemmän päälle.
18.00 Sitten päivän kohokohta: perheen kanssa uimaan - ensimmäistä kertaa yhdessä puoleentoista vuoteen. En suosittele tietokirjan kirjoittamista työn ohella ja perheen kustannuksella kenellekään.
18.15 MTV3:n mainosuutiset. Lyhyt haastattelu (kommentti myöhemmin, nauha katsomatta)
20.00 Nelosen uutiset. Toimittaja Miisa Niemisen jutusta tuli oikein hyvä mieli: monipuolinen ja elävä napakka paketti, jossa oli kaikki olennainen. Erityisplussat neljästä erityylisestä haastattelusta ja arkistomateriaalin käytöstä. Tuli oikeastaan pikku kateus päälle: tuon uutispätkän Vuorimiehenkadun tiloista olisin itsekin halunnut nähdä. Löydettävävissä nelosen nettisivuilta eli aluksi http://www.nelonen.fi/uutiset/default.asp ja sieltä alavasemmalta palkki, jossa"Kahdeksan uutiset" -> ja sieltä vaan oikeaa päivää valitsemaan!

Mitäs sitä huomenna keksisi?

2 Comments:

At keskiviikkona, marraskuuta 09, 2005 7:59:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mukavaa luettavaa taatusti erilaisesta päivästäsi. Joo, se Kultakuume-sanailu oli todella viihdyttävää kuultavaa!
JS

 
At torstaina, marraskuuta 10, 2005 2:18:00 ip., Blogger Kai Hirvasnoro said...

Terve

Ja kiitokset erinomaisesta kirjasta vielä kerran. Juttu (itse asiassa kolme)on tehty ja ne julkaistaan Kansan Uutisten Viikkolehdessä (näillä näkymin) 25.11. erittäin näkyvästi.

Tulikukalle meni terveiset. Hän oli kesän minua tuuraamassa vuorotteluvapaalla ja on edelleen täällä töissä.

 

Lähetä kommentti

<< Home