lauantaina, lokakuuta 29, 2005

PR-päällikkö - tietokirjailija 1-0

Tytär sanoi kerran tuossa kesällä, että isi on soittanut kirjaa varten ainakin miljoonalle ihmiselle. Ihastuttava lapsi mutta ei mitään suhteellisuudentajua, ajattelin aluksi, mutta sitten aloin kelailla... Varovaisesti arvioiden olen vaivannut neljän vuoden aikana noin kolmeasataa ihmistä. Näistä olen varsinaisesti haastatellut ehkä pariasataa ja hiukan pienempi määrä päätyi kirjan lähdeluetteloon. Viimeksi mainitut ovat sellaisia, joille olen soitellut useamman kerran. Etenkin joillekin V.I.P-tyypeille piti pirauttaa kymmeniä kertoja. Eli miljoona ihmistä - miljoona puheluakin - on liioittelua, mutta luku taitaa olla hämärästi suuntaa antava.

Mutta varsinaiseen otsikkoon. Pitkin matkaa olin suunnitellut kirjan julkkareista iiiiisoja juhlia, jossa syötäisiin, juotaisiin, kuultaisiin pari rallia (arvatkaa vain minkä yhtiön artisteja) sekä juhlittaisiin kirjaa noin yleisen leppoisissa tunnelmissa. Kävi kuitenkin ilmi, että median kiinnostus on ollut odotettua suurempaa. "Toimittajia tulee ovista ja ikkunoista - meillä palaa nurkissa", kuvasi PR-ihmiseni Rautarouva kustantamossa. Hän kuunteli kohteliaasti ajatukseni isoista bileistä ja kuittasi lyhyesti, että ihan kiva jep jep, mutta nyt tämä hoidetaan kylmästi, nopeasti ja kaupallisesti.

Kaupallisuudesta jotain minäkin tajuan, joten luovutin tällä kertaa. Ajatus toisentyyppisistä kemuista jäi kuitenkin itämään.... siitä jotain myöhemmin.

Sitten viesti blogini molemmille lukijoilleni: onko teillä jotain kysymistä kirjasta? Ajattelin heittäytyä interaktiiviseksi!

3 Comments:

At lauantaina, lokakuuta 29, 2005 9:47:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kysyttävää ei mieleen tule, sillä lähinnä ajattelen vain, että "ilmestyisi jo...!" :)
Jake

 
At lauantaina, lokakuuta 29, 2005 11:42:00 ip., Blogger Miska said...

No kysy nyt muodon vuoksi jotain itsestäänselvää, että saadaan luotua tänne illuusio aktiivisesta blogista :-D

"Pitääkö paikkansa tieto, että käytit kirjan informatteina kuuluja asiantuntijoita mm. Joensuusta?"

Miska

 
At sunnuntaina, lokakuuta 30, 2005 11:55:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Okei,
- Mikä on lopullinen sivumäärä ja kuinka se jakautuu (tarina/taiteilijat/tuotanto)?
- Jäikö mikään taiteilijakuva kiusallisen epäselväksi ts. jostakin syystä et vain saanut asiaa tarpeeksi selväksi/selvitettyä?
- Pitääkö paikkansa tieto, että käytit kirjan informatteina kuuluja asiantuntijoita mm. Joensuusta?
T: JS

 

Lähetä kommentti

<< Home