keskiviikkona, marraskuuta 02, 2005

Ahdistavaa valintaa

Aaaaaaaargh! Soittolistan laatiminen on todella tuskallista touhua! Aivot menee solmuun ja tekee mieli hakata joku!

Juha Roiha Radio Suomesta teki nimittäin vastustamattoman ehdotuksen: pakkaa nippu Love-levyjä kainaloon ja tule Pasilaan, jutellaan ja tehdään ohjelma. Okei, sanoin heilauttaen kättäni rennosti ja jatkoin: mähän voisin duunata tossa muun ohessa tasapuolisen, mutta samalla rohkean ja moniulotteisen soittolistan, jossa näkyy Loven näkemyksellinen ja pluralistinen kulttuuripolitiikka.

Ihmettelin, kun Roiha suostui ja vaikutti jotenkin helpottuneelta. Ei olisi tosiaan pitänyt jatkaa lausetta ihan noin pitkälle. Esityskelpoisten biisien noukkiminen levyhyllystä oli helppoa, mutta sillä hetkellä kun muistin, että Juha oli puhunut 8-12 biisistä, nousi tuskanhiki: valintojani oli siihen mennessä vajaa kaksi sataa. Ja olin vasta vuodessa 1976.

Ei muuta kuin karsimaan. Ja karsimaan. Ja kärsimään. Siinä deletoitiin sellainen osuus henkistä kansallisomaisuutta että pahaa teki. Lopputulos oli ns. työryhmäkompromissi, että kenkutti joka suunnalta. Listalta tippuivat niin Juice, Olli Ahvenlahti ja Porin Agit kisällit. (mutku ei mahtunut!)

Noh. Tokan oluen jälkeen rauhoituin ja tulin siihen tulokseen, että onhan tämä näinkin hyvä. Tunnissa ei vain pysty luomaan kokonaiskuvaa Lovesta, enintään jotain ulottuvuuksia, vaikka mitä tekisi. Tunti valtakunnallista ääniaikaa - eiköhän siinäkin saada jotakin soitettua. Ja on tuossa laukkuun pakattuna jo Sananvapauden puolustajien Laulu sananvapaudesta. Sellaisen saattamista levylautaselle pidän jo yksistään kulttuuritekona.

Eli huomenna nauhoitukset. Soitetaan ja puhutaan kaikenlaista, sitten saksimies tekee oman osuutensa. Tämän jälkeen kakku tulee yleiseen jakeluun lauantai-iltana klo 20-21 Radio Suomen kanavalla, jos ei katastrofeja tapahdu sitä ennen. Pysykää tuunattuna kuten sanotaan.

Kuulin tänään huhun, että lauantaihin mennessä kirjoja voisi jo olla olemassa... jossain...jotenkin. Huhuu!

2 Comments:

At keskiviikkona, marraskuuta 02, 2005 8:33:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mahtavaa! Mitähän valitsit......? Jopas alkoi jännittää :)
Jake

 
At keskiviikkona, marraskuuta 02, 2005 11:25:00 ap., Blogger Miska said...

Heitän tänne lopullisen setin jahka nauhoitukset on tehty. Lista elää vielä.

Aika turvallisilla nimillä ollaan kuitenkin liikkeellä. Eli ohjelmassa ei valitettavasti kuulla Kotilaisen Ajatuslasta tai Vimpelin Väinämöisen Korkeaa veisua...:-).

 

Lähetä kommentti

<< Home