maanantaina, huhtikuuta 24, 2006

Radio Iistsaid viiimeistä viikkoa

Hyvät Lovenistit,

Radio Iistsaidin viimeinen Loveviikko käynnistyy paraikaa. Maanantaista perjantaihin klo 21-23 taajuuudelta 102,4 pääkaupunkiseudulla kuullaan urakalla mainiota ja harvinaistakin Love-matskua. Jos kaikki menee ns. putkeen, lähi-iltoina on luvassa mm. Esa Kotilaisen Ajatuslapsi-longari yhtä soittoa sekä Wigwamin Daemon Duncetan's Request (jep, se Virginin hyllyttämä versio Dark Albumista).

Loppuviikosta kuullaan myös allekirjoittaneen kaksi kahden tunnin pläjäystä poliittista musiikkia. Kanonisoitujen klassikoiden lisäksi olen kaivanut esiin myös niitä levyjä, jotka ovat lojuneet hyllyissä koskemattomina - hyvästä syystä - 1970-luvulta saakka :-). Koska Radio Iistsaidin tekijät ovat kiireisiä mukavikkoja eivätkä ehdi panostaa nettinäkyvyyteen, tässä valittuja paloja suunnitelluista poliittisen laulun potpureista:

Ohjelma 1

Agit-Prop: Rauha, ystävyys, solidaarisuus
Kalle Holmberg ja Kaj Chydenius: Kehitysapu go-go
Antero Byman: Heijuli eli nykyajan linjurijenkka
Hermannin sosialistiset nuoret: Osoitteeni on neuvostomaa
Arja Saijonmaa: Manuel
Mikko Alatalo: Comedienne
Hiski Salomaa: Vapauden kaiho
Agit-Prop: Hyvää päivää pakkasukko
Annariitta Minkkinen: On oltava meri
Markus Kainulainen: Alas tulopolitiikka
Avaruuslintu: Baikalista Amuriin
Torpeedo: Laulu Chilelle
Aulikki Oksanen: Tiedonantaja
Ahaa Teatteri: Maa sai uuden tupakan
Porin agit ryhmä: Neuvostokarjalalle
S. Albert Kivinen: Oikeuden jumalatar

Ohjelma 2

Näillä sanoilla Lenin julisti Lokakuun vallankumouksen alkaneeksi
Agit-Prop: Lennä mustasiipi lennä
Vesa Mäkelä: Esko Kulonnen
Arkiviisu: Mikä mikä maa
Meripioneerit: Lenin-setä asuu Venäjällä
Taistelulaulajat 70: Vapauttakaa etelä
Kirjokansi: Istuisin ilokivelle
Kaisa Korhonen: Toverit herätkää
Kom-teatteri: Laulu liikkeen ikuisuuudesta
Hector: Liisa pien
Kristiina Halkola: Jos rakastat
Porin kisälliveikot: Natsit taivaassa
Avaruuslintu: Etyk III-vaihe
Heikki Laitinen: Pikkuporvarit lystikkäitä on
Jani Uhlenius: Moskovan valot
Agit-Prop: Olen kommunisti

Eli tässä vain osa ohjelmistosta - yhteensä kuullaan näillä näkymin 87 biisiä. Tiputin kylmästi monta itsenstäänselvää klassikkoa pois, koska aika kävi vähiin. Näiden settien jälkeen et ole enää oma itsesi!

3 Comments:

At maanantaina, huhtikuuta 24, 2006 5:42:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vau mikä lista! Ja tietokilpailukysymys kuuluu: mitkä tuossa eivät ole Love-levyjä, ainakin kaksi löytyy. Tälle revisionistiselle linjalle lähdettäessä voisi soida Sulo Vakkurin Aurajoella (Työväen lauluja), jo IV Internationaalin tähden. Entä Terttu Tuomen Ei Eec:lle (tämän kun saisi torstaille, kun pääsen tallentamaan). Worst of-osastosta: Laulu toisesta maailmansodasta Agit-Propin ekalta, (san. Raija Laroma, nyk. Oranen.)

Musta kirjakin löytyi

Jouko (jouko.mynttinen@gmail.com)

 
At keskiviikkona, huhtikuuta 26, 2006 11:04:00 ap., Blogger Miska said...

Höm... Mielestäni plokkasin kaikki biisit Love-levyiltä...? (Huom: lasken lovelaisten tapaan myös Tiedonantaja-sinkun Love-levyksi).

Ei, ei EEC:lle soi jommassa kummassa setissä - en vain jaksanut kirjata kaikkia.

Kirjaviisautta odotellessa.

 
At torstaina, marraskuuta 02, 2006 11:03:00 ip., Blogger lupiini said...

Loistava löytö työväenlaulufriikille tämä blogi. Helmetistä varattuna myös Love-historiikki. Tuosta "Etyk III-vaihe"-biisistä, se löytyy ainakin Uusi Laulu 2-levyltä, joka on Eteenpäin-kustannuksen levy. En tiedä kyseisen tahon suhdetta Loveen, mutta kun lähetin Loveradioon toiveen samaisen levyn biisistä "Työmies, yhteistyö on voimasi", sitä ei soitettu, ymmärtääkseni juuri siksi että se ei ole Love-levy.
Olen googlettanut lukuisia kertoja tuota kyseistä Uusi Laulu 2-levyä, koska kuulin sen about 10 vuotta sitten ja pihkaannuin siihen ihan täysin. Tällä viikolla löysin (aikamoisen penkomisen jälkeen) levyn Kirjasto Kympistä, jossa sitä sai kuunnella. Oli aika voittajaolo, sinnikkyys palkittiin ja silleen. Olen etsinyt samaista levyä myös divareista, tuloksetta. Minulle saa vinkata, jos sattuu omistamaan a) kyseisen levyn (sisältäen oletuksen, että siitä haluaa luopua) tai b) sen biisejä mp3-muodossa, a-vaihtoehdosta maksan kunnolla ja b-vaihtoehdosta olen häpi ja kiitollinen (tosin tekijänoikeusproblematiikka siihen kai jotenkin liittyy..?)
Loveradio oli muuten ehkä vuoden paras idea.

 

Lähetä kommentti

<< Home