perjantaina, marraskuuta 18, 2005

Viikon keräilyerä

Listataanpa asioita, joita on viime päivinä unohtanut kirjata.

Savon Sanomien juttu 11.11.2005 oli sama kuin Suonna Konosen Karjalaiseen 8.11.2005 tekemä juttu. Nuo lehdet harrastavat toisinaan artikkelivaihtoa, mikä on ihan jees juttu tässä tapauksessa.

Demarissa oli Samuli Isolan tekemä aukeaman juttu 16.11.2005. Kärkenä oli demariohjelmaryhmävaikuttaja Ilkka Hannulan haastattelu.

Näiden lisäksi juttuja on ollut monissa maakuntalehdissä, mutta listaa ei ole nyt tässä saatavilla. Joskus myöhemmin.

Possen sivuille bloggaava nimimerkki AS oli kuunnellut minun ja Juha Roihan jutustelua Lovesta Radio Suomesta ja pitänyt kuulemastaan. Parin päivän kuluttua hän kuitenkin närkästyi, kun huomasi ohjelmalla olevan yhteys karkeaan kaupalliseen toimintaan, kirjan julkaisemiseen. Mitäpä tuohon sanomaan - tervetuloa pahaan maailmaan!

Keskustelua kirjasta on käyty myös Wigwam-fanien Nuclear Netclubin vieraskirjassa.

Monet kirjaa kiitelleet ovat samaan hengenvetoon kehuneet kirjan taittoa. Aivan oikein! Viimeistään nyt on aika antaa isot kädet Jukka Aallolle, joka vastaa kirjan ajattomasta ja elegantista ulkoasusta.

Tein eilen torstaina pienen vakoilukierroksen kaupungille ja huomasin kirjaa löytyvän hyvin niin Suomalaisesta kirjakaupasta kuin Akateemisesta. Jälkimmäisessä se oli laitettu ihan ikkunaan! Hui!

Suomalaisesta tarttui käteen pala kulttuuriosaamista: kolmen cd:n äänikirja, jossa legendaarinen Ossi Ahlapuro lukee Jerry Cotton -tarinaa "Kostaja Sing Singistä" (kiitos tiedosta Mika S.). Hyvä joululahjavinkki Love-kirjan kylkiäiseksi!

Tänä iltana klo 21.00 siis A-studio, jossa olen Ari Lahdenmäen tentattavana. Vierailemme varastohuoneessa, joka oli aikoinaan Loven ensimmäinen toimisto 1967-1970, sekä Vuorimiehenkatu 29:ssa, jossa sijaitsi Loven viimeinen toimisto sekä studio 1977-1979. Arkistonauhoilta näemme Love-artistien esityksiä (en tiedä vielä mitä).

6 Comments:

At perjantaina, marraskuuta 18, 2005 1:59:00 ip., Anonymous Pekka said...

Onko Hesarissa ollut kirja-arviota? En ole ainakaan huomannnut?

 
At perjantaina, marraskuuta 18, 2005 8:38:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jossakin jutussa oli, että LOVE
oli radikaali siinäkin, että se katsoi Helsingin ulkopuolelle, mutta julkaisiko se yhtään kemiläisen, torniolaisen tai rovaniemiläisen artistin levyä, Miska???

 
At perjantaina, marraskuuta 18, 2005 9:58:00 ip., Blogger Miska said...

Dear Anonymous,

Hm... pitääpä kelata hetki. Rovaniemeltä olivat ainakin humppalaulaja Hannu Merkku ja harmonikan sm-mies Seppo Leino. Ensimmäinen teki lp:n "Ounasjoen törmällä" & muutaman singlen, jälkimmäinen yhden singlen. Kemiläinen Esa Best nauhoitti kaksi kappaletta, joista toinen "Häidemme aatto" julkaistiin kokoelmalla Kauneimmat iskelmät osa 1 (tai 2, en ole ihan varma). Torniolaisia artisteja en tähän hätään muista ensimmäistäkään.

Lapin maisemat olivat puolestaan merkittävässä roolissa Andersonin ja Honkasen elektroakustisessa levyssä Reidarin sähköiset kuvat. Inspiraatiot nauhasävellyksiin oli saatu Särestöniemen maalauksista.

 
At perjantaina, marraskuuta 18, 2005 10:35:00 ip., Blogger Miska said...

Pekalle:

Ei ole ollut vielä Hesarissa arviota. On kuulemma tulossa, mutta ajankohdasta minulla ei ole tietoa.

 
At lauantaina, marraskuuta 19, 2005 12:03:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Love-kirjaasi liittyen etsin tosiaan Tornio-Kemi-vinkkeliä, koska teen musajuttuja yhteen sikäläiseen lehteen.
Olin jo yhteydessä Esa Bestiin Kemissä. Haaveilen myös kokoelmalevyn tekoa 1960-1970-luvun Kemi-Tornio-levytksistä ja Esa antoi luvan Häittemme aatto-biisiin, mutta kuka omista oikeudet Love-kataloogiin ja uskotko, että lupa irtoaa siltä kantilta?

 
At lauantaina, marraskuuta 19, 2005 12:30:00 ip., Blogger Miska said...

Dear Anonymous,

Ota yhteyttä vaikka Sini Perhoon (Siboney, www.lovemusic.fi). Hän tietäneee varmasti asiasta lisää.

 

Lähetä kommentti

<< Home