perjantaina, maaliskuuta 17, 2006

Kenen joukossa seisot - The Film

Pientä mediapäivitystä. Eli viime tiistaina olin K-rapussa , ja tänä perjantaina olen Radio Vegan Razziassa.

Aiheena kummassakin Jouko Aaltosen maanmainio dokumenttimusikaali Kenen joukossa seisot. Hieno elokuva, kannattaa rynnätä elokuvateattereihin asap.

Se on täytetty

...tai ainakin osittain. Kävin eilen lunastamassa kokoelmiini viimeisen puuttuvan Love-albumin eli Warren Schatzin Songwriterin. Olipas se tiukassa.

Uutisen kuultuaan kollegat olivat huolestuneita: Onko sulla nyt varmasti elämää tämän jälkeen?

Tottahan toki! Seuraavaksi pitää käydä läpi koko hylly ja tarkistaa, että kaikki levyt ovat varmasti ekaa painosta. Sen jälkeen käynnistyy kuntotarkistus: joka kiekon sopisi olla vähintään tasoa ex-. Pari vg plussaa siellä on, tiedän sen vanhastaan (tosin ne ovat aika mahdottomia kohteita - mistä muka löytyisi esim. Blues Section albumi ex-kuntoisena?). Sokerina pohjalla on liite- ja sisäpussien tarkistusrumba. Näitä puuttuu sekä helppoja että helvetillisen vaikeita (esim. Talvisodan liite).

Eikä tässä vielä kaikki! Sinkkuja puuttuu vielä pieni pino sekä alkuperäisiä kuvakansia, ep-levyjäkin kaksi. Sen jälkeen ovat vielä kasetit...

Että on aivan turha selittää, että get a life. Onhan tässä tätä!

No, osavoiton kunniaksi tarjoan tänään duunikavereilleni tuhdit konjakit. Kotiin olen varannut hyvää kuohuviiniä.

Lähes ajan tasalla puutelista on tutussa osoitteessa.

torstaina, maaliskuuta 09, 2006

Tutkintapyyntö keräilijöille

Viime viikkojen / kuukausien tapahtumia sekä tutkintapyyntö keräilijöille.

1. Vinkki kirjasta kiinnostuneille, joilla ei sitä vielä ole: ensimmäinen painos alkaa olla kohta loppusuoralla. Kakkospainoksesta ei ole ollut puhetta, joten en tiedä a) koska se tulee b) tuleeko sitä ollenkaan c) tuleeko, mutta joskus pitkän ajan kuluttua. Helpoimmalla pääsee, jos hankkii sen kohtalaisen nopsaan.

2. Viime kuussa eli 15.2. olin Työväenliikkeen kirjaston puhujaseurassa esittelemässä kirjaa ja kertomassa sen vaiheista. Yleisö oli valpasta ja teki hyviä kysymyksiä. Paikalla oli myös se pakollinen punakkakasvoinen ex-toimitsijan näköinen hyypiö, joka dunkkasi kilsan päähän viinalle ja sammalsi "teräviä" ja "tiukkoja" kysymyksiä. Hohoijaa. Tilaisuuden MC oli ikivireä moottoriturpa Hannu Taanila. Rock on!

3. Käydessäni Turussa Iki-popissa kuulin mielenkiintoisia lisätietoja / täydennyksiä kirjan diskografiaosuuteen. Nyt pyydänkin tsekkausapua keräilijöiltä: pitävätkö havainnot paikkansa? Hyväksyn vain omat näköhavainnot mielellään digikuvien ryydittäminä. "Mä olen nähnyt ton kaverilla 80-luvulla, ihan varmana" -todisteluja ei hyväksytä.

a) Eero Koivistoinen: The Front Is Breaking (LRLP 188). Olemassa myös Svenska Love -versio. Tarua vai totta? (MR: Voipi ollakin. Noita Svenska Love -painoksia on putkahdellut esiin vähän väliä.)

b) Handgrjort: Handgjort (LRLP 24). Olemassa myös takakansi, jossa merkintä "Love Records". (MR: Hmmm... vaikea uskoa ennen kuin näkee. Tämän levyn painos oli pieni, en usko, että kannesta olisi tehty kaksi versiota. Todistakaa että olen väärässä.)

c) Mallander: Extended play (LRS 2172). Kannet viimeistelty saksilla leikkaamalla, näkyy kannen oikeassa reunassa. (MR: En tiedä, voi hyvin olla. Minulla ei ole tuota hyllyssä, niin en voi tarkistaa).

4. Arvioita kirjasta havaittu viime aikoina seuraavissa lehdissä: Kanava 2/2006, Rytmi 1/2006 ja Jakobstads Tidnings 9.3.2006.

5. Päivitetty puutelista edelleen tutussa osoitteessa. Saa tarjota!

6. Jouko Aaltosen dokumenttimusikaali Kenen joukoissa seisot poikinee muutamia pikkuhaastatteluja. Kerron jahka varmistuvat.