maanantaina, marraskuuta 28, 2005

Spektaakkeli-viikonloppu

Isot pläjäykset perjantaina Kansan Uutisissa (neljä!!! sivua) ja lauantaina Hesarissa (vähän yli puolikas).

Arvioiden kommentteja - if any - myöhemmin.

perjantaina, marraskuuta 25, 2005

Toinen media-aalto, otaksun

Toinen media-aalto tai -hyöky on näemmä käynnissä. Alkuviikosta Apu ja Nöjesguiden, tänään Suomen Kuvalehti, huomenna (tietojeni mukaan) Hesari ja Kansan Uutiset.

Eiköhän nämä kompensoi sitä, että kirja ei päässyt Tieto-Finlandia -ehdokkaaksi :-D (kiitos ehdotuksesta Suonna!).

Ilmeisesti kirja on saanut divariskenessä jonkun tukoksen liikkeelle, sillä keskiviikkona sain hankittua kolme neljästä vielä puuttuvasta Love-älpystä (Handgjort, oh yeah!), sinkkujakin muutaman. Päivitetty puutelista löytyy edelleen täältä.

keskiviikkona, marraskuuta 23, 2005

Lepakkoa saatavilla ja Apua

Nostetaanpa kommenteista Juhan viesti paremmin näkyville:

"Kirjavaihtokaupassa" tänään päätyi POP-lehdelle myyntiin eräiden kustantajien joidenkin kirjojen jäännöskappaleita. Ja näin ollen Lepakkoluola-kirjaakin olisi nyt saatavilla rajoitettu määrä POP-lehden nettikaupasta sopuisaan POSTIKULUT SISÄLTÄVÄÄN 16,4 euron kappalehintaan. http://www.pop-lehti.fi/eshop/ (tai sitten suoraan tänne).

Toissapäivänä ilmestyneessä Apu-lehdessä juttu.

tiistaina, marraskuuta 22, 2005

Tampere takana, elämä edessä

Su: päivä helppoheikkinä. Voimia imuroinut, mutta näin noviisille jännittävä kokemus!

Aluksi seisoin kolme tuntia Tampereen Akateemisen myymälässä suurehkon Love-kirjapinon vieressä. Kun pahaa-aavistamaton asiakas alkoi selailla kirjaa, hivuttauduin viereen ja aloin viritellä keskustelua opuksen taustoista. Tuli käytyä itse asiassa monta kiinnostavaa keskustelua levy-yhtiöstä. Ihmisillä on yllättävän paljon muistoja Lovesta ja sen musiikista. Tai ehkä se ei olekaan mikään yllätys.

Toinen keikka alkoi iltakahdeksan korvilla. Akateemisen kohtauspaikalla kustannustoimittaja Kaisa kyseli kaikenlaista Lovesta, sen vaiheista ja kirjan synnystä. Yleisöä ei ollut yhtä paljon kuin Rollareiden Olympiastadionin keikalla, mutta jonkin verran kuitenkin. Tunsin monta intensiivistä katsetta. Signeerattuakin tuli.

Illalla kustannustoimittaja Kaisa teki El Coyote -ravintolassa pyhän lupauksen: tämä oli sitten vuoden viimeinen pizza. Vaati asiasta jopa tehtävän merkinnän blogiin! Kas tässä. (Totuuden nimessä: söin lätystä viimeisen neljänneksen.)

Mediajulkisuutta: lauantainen Presso.

Palautetta: monia mieltälämmittäviä henk. koht. meilejä.

lauantaina, marraskuuta 19, 2005

Mutta minä lähdenkin Tampereelle

Huomenna sunnuntaina Tampereelle! Virallisesti kyseessä on "Tuote-esittely Tampereen Akateemisessa 20.11. klo 13-16".

Tarkempaa tietoa minulla ei ole, mutta veikkaan, että tuote on kirja ja minä sen esittelijä. Paikalla myös kustannustoimittaja Kaisa. Tervetuloa!

perjantaina, marraskuuta 18, 2005

Viikon keräilyerä

Listataanpa asioita, joita on viime päivinä unohtanut kirjata.

Savon Sanomien juttu 11.11.2005 oli sama kuin Suonna Konosen Karjalaiseen 8.11.2005 tekemä juttu. Nuo lehdet harrastavat toisinaan artikkelivaihtoa, mikä on ihan jees juttu tässä tapauksessa.

Demarissa oli Samuli Isolan tekemä aukeaman juttu 16.11.2005. Kärkenä oli demariohjelmaryhmävaikuttaja Ilkka Hannulan haastattelu.

Näiden lisäksi juttuja on ollut monissa maakuntalehdissä, mutta listaa ei ole nyt tässä saatavilla. Joskus myöhemmin.

Possen sivuille bloggaava nimimerkki AS oli kuunnellut minun ja Juha Roihan jutustelua Lovesta Radio Suomesta ja pitänyt kuulemastaan. Parin päivän kuluttua hän kuitenkin närkästyi, kun huomasi ohjelmalla olevan yhteys karkeaan kaupalliseen toimintaan, kirjan julkaisemiseen. Mitäpä tuohon sanomaan - tervetuloa pahaan maailmaan!

Keskustelua kirjasta on käyty myös Wigwam-fanien Nuclear Netclubin vieraskirjassa.

Monet kirjaa kiitelleet ovat samaan hengenvetoon kehuneet kirjan taittoa. Aivan oikein! Viimeistään nyt on aika antaa isot kädet Jukka Aallolle, joka vastaa kirjan ajattomasta ja elegantista ulkoasusta.

Tein eilen torstaina pienen vakoilukierroksen kaupungille ja huomasin kirjaa löytyvän hyvin niin Suomalaisesta kirjakaupasta kuin Akateemisesta. Jälkimmäisessä se oli laitettu ihan ikkunaan! Hui!

Suomalaisesta tarttui käteen pala kulttuuriosaamista: kolmen cd:n äänikirja, jossa legendaarinen Ossi Ahlapuro lukee Jerry Cotton -tarinaa "Kostaja Sing Singistä" (kiitos tiedosta Mika S.). Hyvä joululahjavinkki Love-kirjan kylkiäiseksi!

Tänä iltana klo 21.00 siis A-studio, jossa olen Ari Lahdenmäen tentattavana. Vierailemme varastohuoneessa, joka oli aikoinaan Loven ensimmäinen toimisto 1967-1970, sekä Vuorimiehenkatu 29:ssa, jossa sijaitsi Loven viimeinen toimisto sekä studio 1977-1979. Arkistonauhoilta näemme Love-artistien esityksiä (en tiedä vielä mitä).

torstaina, marraskuuta 17, 2005

Telsumediaan!

Eilen vietin aamupäivän toimittaja Ari Lahdenmäen seurassa - kovin oli kyselyiässä. Paikalla oli myös kuvaaja, joten koko homma on narulla. Paikkakin oli erikoinen: vanha varastohuone Finnvoxin studiorakennuksen eteläsivulla. Jatkoimme höpöttelyä Vuorimiehenkatu 29:n sisäpihalla.

Mistä mahtaa olla kysymys? Vinkki: vastaus on joko a) studio tai b) live.

Tarkkailkaa televisiovastaanottimianne lähimmän 48 tunnin sisällä!

tiistaina, marraskuuta 15, 2005

Wigwam: Perfectport (1971)

Otetaanpa tähän väliin pieni kevyt Wigwam-aiheinen ajatusleikki / kisa.

Jos voisitte viettää päivän diktaattorina vuonna 1971, millaiseksi yksöislevyksi lyhentäisitte Fairyportin? Tunnustan nimittäin kerettiläisyyteni: minusta ko. albumi toimisi paremmin tiiviinä yhden levyn pakettina kuin tuplana. Jos sama asia on jäytänyt, osallistu kisaan. Ei palkintoja, mutta hyvää mieltä ja oivaa kisameininkiä!

Säännnöt:

1. Lyhennetyn levyn pitää mahtua perinteiselle vinyylille eli sen pitäisi olla pituuudeltaan n. 37-42 minuuttia.
2. Alkuperäisten biisien pituuksia ei saa sorkkia.
3. Biisijärjestystä saa vaihtaa, mutta se ei ole pakollista.
4. Tarvitaanko muita sääntöjä?

Aloitan itse. Popin ystävänä ajattelin tällaista settiä:

A
1. Losing Hold
2. Lost Without Trace
3. Fairyport
4. Grey Traitors

B
1. May Your Will Be Done, Dear Lord
2. How To Make It Big in Hospital
3. Hot Mice
4. P.K.'s Super Market
5. Rockin' ol' Galway
6. Every Hold

Total time: 39:28

maanantaina, marraskuuta 14, 2005

Le week-end

Perjantaina en sitten ehtinytkään olla kirjan kanssa juuri mitenkään tekemisissä - sen verran haipakkaa päivätöissä. Seppo P:ltä tuli kuitenkin viesti, että Savon Sanomissa oli ollut sivun juttu. Lähettää katsottavaksi asap.

Lauantaina piipahdin Vanhalla levymessuilla. Heimo K:llä oli nippu Love-kirjaa myynnissä, ihan hyvää vauhtia menivät (jo puolet ensimmäisen tunnin kanssa). Yllättävän monelta se jo löytyikin, ja sain harjoitella taas nimeni kirjoittamista. Samalla tuli nähtyjä Pop-lehden Juha R. vihdoinkin livenä.

Saman päivän iltana katsoin vihdoinkin nauhalta maikkarin viihdeuutisten pätkän viime tiistailta. Sanotaan näin diplomaattisesti, että tärkeintähän oli että nimi oli oikein kirjoitettu :-). Esimerkiksi kaikkien artistien musiikkinäytteet (yhtä lukuunottamatta) olivat muualta kuin Love-ajoilta... Ihan jees kuitenkin.

torstaina, marraskuuta 10, 2005

Ei oo - mutta kohta on

Olen vähän hämilläni kirjan menekistä. Iltakuudelta tuli tekstiviesti frendiltäni, että kirja on Akateemisesta loppunut. Kotona sähköpostissa odotti viesti Espeltä, että hän oli ostanut puolestaan Suomalaisen Kirjakaupan viimeisen kappaleen (kun Akateemisesta oli jo loppunut). Ja meili oli lähetetty sentään klo 17:n aikaan.

Pikainen paniikkisoitto kustannustoimittaja Kaisalle ja Rautarouvalle. Rauhoittelivat kokeneempana: kirjoja hoidetaan kauppoihin perjantaina asap.

Koetamme saada erän kirjoja myyntiin myös Vanhan levymessuille lauantaina.

Tänään oli juttu Keski-Suomalaisessa (STT) ja Aamulehdessä. Jälkimmäinen, Erik Ahosen taiten laatima kokonaisuus, oli kyllä mairittelevaa luettavaa. Tässähän ihan punastuu.

Viikon alin hinta! Nyt!

Jos on kiinnostunut Love-kirjasta, kannattaa toimia nopeasti. Viikon ehdottomasti halvin hinta on Akateemisen Kirjakaupan Verkkokaupassa, jossa kirja on jonkinmoisena sisäänheittotuotteena.

Tämän halvemmalla (32,50€) kirjaa ei saa mistään eikä kukaan. Normaalihintahan on 42€.

http://www.akateeminen.com/

Tarjous on voimassa ilmeisesti vain muutaman päivän.

keskiviikkona, marraskuuta 09, 2005

Korjaussarja 1

Löydetyt typot / virheet:

s. 13 Otto Donnerin sitaatin päiväyksessä ylimääräinen pallukka. Fonttikoko muita vastaavia sitaatteja ilmeisesti pienempi (huomio: vaimo)
s. 112. Kuvassa ei ole Rekku Rechardt vaan Ronnie Österberg (huomio: Suonna) (mutta eipä tuota Tapio Korjuskaan huomannut :-D)
s. 298 Hakemistossa: Oulunkylän yhteiskoulun ja H:gin uuden yhteiskoulun... tavuviivat puuttuvat (huomio ja tunnustus: Kaisa)

Tänään mediajulkisuutta: jutut Metrossa, Uutislehti 1oo:ssa ja Iltalehdessä.

Tänään tuli Suonnan lähettämänä Karjalainen. Olipa upea sivu!

Rankka päivä

Oh what a day. Listaan päivän tapahtumat ennen kuin ne unohtuvat. Pitkä postaus, kestäkää ja kommentoikaa.

8.20 Huomenta Suomi (MTV3). Kymmenminuuttinen Lauri Karhuvaaran seurassa, vieraina M. A. Numminen ja minä. Musiikkidiggarina Late oli hyvin messissä. Muisteli innokkaana kuinka he olivat aikoinaan huudattaneet Hurriganesia mankulla kesken koulutunnin. Vinkki: jos kärsitte aamu-unisuudesta, kokeilkaa suoraa lähetystä aamutelevisiossa - saa kummasti pulssin nousemaan. Pätkä löytyy MTV3:n nettitv-sivuilta, tosin maksullisena (hiukan sekava sivusto: aluksi nettitv/mtv3.fi, valitse pop-upista ylhäältä Huomenta Suomi, sieltä vasemman laidan alhaalta "Kaikki Huomenta Suomi -jutut" -> täältä pitäisi löytyä "08.11. Love Records - kappale suomalaisen rokin historiaa.)
9.00 Julkkari-info ravintola G18:ssa. Paikalla kolmisenkymmentä ihmistä, mikä kustantajan muikistelujen perusteella oli ilmeisesti aika ok. Enimmäkseen toimittajia, mutta myös esim. Otto Donner, which was nice (ja tietty oma äiskä ja iskä!!!). Rautarouvan ja kustannustoimittaja Kaisan kanssa oli sovittu sunnuntaina löyhät askelmerkit ja niiden mukaan edettiin: Kaisa esitteli asian lyhyesti ja minä sössötin sekavia perään (juu-ei, en ollut jaksanut enää tehdä mitään puheenrunkoa). Yleisö teki kysymyksiäkin (kiitos Teemu! Kyllä mieskin saa tehdä aloitteen).
Tämän jälkeen alkoi varsinainen haastattelurumba. Olipa perin vitt eiku outo kokemus olla barrikadin tällä puolella, mutta toivottavasti a) saivat selvää b) kirjoittavat oikein :-D. Minua kuulustelivat / kuvasivat / äänittivät / kuvasivat liikkuvana ainakin Kaupunkisanomat, Ylen ykkönen, Kansan uutiset, Iltalehti, Nelonen, MTV3:n viihdeuutiset, ruotsalainenradiojonkanimeäenmuista - pari vielä, ei tarkkoja muistikuvia.
Kivointa oli kuitenkin nähdä paikalla vanhoja lovelaisia, joita olin kirjaan haastatellut. Luokkakokouksen meininkiä! Erika J:ltä sain lahjan, joka sai aikaan päivän suurimmat mielenliikutukset: pistokkaan samasta peikonlehdestä, joka aikoinaan koristi Love Recordsin kansiateljeeta Vuorimiehenkadulla. Miten kasvista voi tulla pala kurkkuun ja tippa silmään? Kokoelmieni ehdoton helmi, ohittaa jopa turvaholvissa säilytettävän Marski-marssin koeprässäykseni!
10.40 Viimeinen haastattelu loppuu. Olo kohtalaisen sekava. Kuin olisi baarissa tilittänyt koko illan samaa asiaa jokaiselle vastaantulijalle. Ei se kuulkaa ole haastatettelun kohteenakaan oleminen helppoa. Otti päähän hokea samoja fraaseja, kun muutenkin inhoaa tautologiaa ja olisi halunnut tarjota haastateltaville jotain ekstraa. Fiksuja kysymyksiä teki erityisesti KU:n Kai Hirvasnoro. Sano terkut Tulikukalle, jos vielä törmäät ja se muistaa!
11.00-11.30 Harhailen elämäni ensimmäistä kertaa Helsingin keskustassa etsien ruokapaikkaa sellaiseen kellonnaikaan, jolloin lounaspaikat eivät ole vielä auki. Ratkaisemme asian kustantajan edustajan kanssa menemellä Strindbergiin. Puolen tunnin aikana poltetusta noin puolesta askista päätellen hänelläkin on ollut ns. pikkaisen paineita.
11.30-14.45 Lounasta (Ristorante Gastone, hintalaatusuhteeltaan erittäin puhutteleva safka. Propsit ja feimii!), yleistä sähläilyä, vapaata oleskelua, kollegojen tapaamista. Kuulin myös, että tänään Hesarin sivulla C7 on ollut mainos kirjasta. Coolio.
14.45 Siirtyminen Yleisradioon ja Radio Ykkösen suoraan lähetykseen. Ohjelma oli Kultakuume ja toimittaja Jukka Mikkola. Vinkki: jos kärsitte iltapäiväanemiasta, kokeilkaa suoraa lähetystä valtakunnallisessa radiossa - saa kummasti pulssin nousemaan. Seppo P:n (löytyy kirjasta) välitön palaute lämmitti: KULTAKUUME LOISTAVA!! OLET KOVA JÄTKÄ.
(Sori jos loukkasin nyt tekstiviestisalaisuutta, mutta viesti nosti paljon fiilareita.) Tässä vaiheessa nimittäin iski suuren ponnistuksen jälkeinen Baby blues -apatia - tunne, että kaikki on tehty turhaan eikä kukaan välitä, kaikki on lopussa ja mitä muka tämän jälkeen. Tuttu tunne aikaisemmista proggiksista - menee ohi kun vähän aikaa keräilee itseään eikä yritä keinotekoisesti piristää itseään.
Se ei kuitenkaan ollut keinotekoista, että piristyin kuultuani Axa Sorjasen luukuttaneen pitkin aamupäivää Radio Helsingissä Loven tuotantoa ja suorittanut täten lievähköä piilomainontaa. Tämä tuli yllätyksenä ja pyytämättä, mutta hieno homma!
15.40 Noin, siinä se alkoikin olla ns. pulkassa. En suosittele päivittäistä kirjan julkaisemista kenellekään - tätä ei pumppu kestä pidemmän päälle.
18.00 Sitten päivän kohokohta: perheen kanssa uimaan - ensimmäistä kertaa yhdessä puoleentoista vuoteen. En suosittele tietokirjan kirjoittamista työn ohella ja perheen kustannuksella kenellekään.
18.15 MTV3:n mainosuutiset. Lyhyt haastattelu (kommentti myöhemmin, nauha katsomatta)
20.00 Nelosen uutiset. Toimittaja Miisa Niemisen jutusta tuli oikein hyvä mieli: monipuolinen ja elävä napakka paketti, jossa oli kaikki olennainen. Erityisplussat neljästä erityylisestä haastattelusta ja arkistomateriaalin käytöstä. Tuli oikeastaan pikku kateus päälle: tuon uutispätkän Vuorimiehenkadun tiloista olisin itsekin halunnut nähdä. Löydettävävissä nelosen nettisivuilta eli aluksi http://www.nelonen.fi/uutiset/default.asp ja sieltä alavasemmalta palkki, jossa"Kahdeksan uutiset" -> ja sieltä vaan oikeaa päivää valitsemaan!

Mitäs sitä huomenna keksisi?

tiistaina, marraskuuta 08, 2005

Ulkona

Nyt.

maanantaina, marraskuuta 07, 2005

Approaching target...

Huomenna se sitten alkaa.

MTV3:n Huomenta Suomi klo 8.20, paikalla minä ja mister M.A.N. Sitten kumijalka alle ja Schildtsin konttorille: julkkari-info klo 9 (sadistisia kellonaikoja! Eivät sovi ihmiselle saatikka sitten toimittajalle). Sitten pientä ja isoa haastattalua pitkin päivää, kunnes iltapäivällä Yleisradioon. Istun siellä Jukka Mikkolan jututettavana Kultakuume-ohjelmassa klo... taisi olla 15.00-15.20.

Huomenna ilmestyy myös Karjalainen-lehti, jossa pitäisi olla laajahko Suonna Konosen tekemä juttu.

Jehna. Vähän jännittää.

Odottavan aika on aivan sairaan pitkä

Niin, tosiaan. Tässä nyt sitä odotellaaan. Ja odotellaan. Joko???? Ei....

Odotellassani linkkaan lukijoitani kohti Love Recordsin puutelistaani. Eli jos noita levyjä pyörii hyllyissänne tilaa viemässä, lunastan ne mieluusti sopuhinnalla kotiini.

perjantaina, marraskuuta 04, 2005

Ei vielä

Kustannustoimittaja Kaisa (nimi ei muut.) soitti iltapäivällä ja kertoi, että kirjapaino ei pysty toimittamaan kirjaa vielä perjantaiksi. Mutta tulee viimeistään maanantaina.

Jännäksi menee.

keskiviikkona, marraskuuta 02, 2005

Nauhoitus!

Nyt on purkissa 61 minuuttia lätinää Lovesta ja siihen liittyvistä lieveilmiöistä. Toimittaja Roihan ansiosta tunnelma studiossa oli rento ja välitön. Pystyin siis olemaan mikin ääressä oma itseni eli olisin voinut vähän skarpatakin. No, tyhjäkäyntiä varten on olemassa editointiohjelma, jolla pituus saadaan tavoiteltuun 57 minuuttiin.

Biisivalikoimasta muodostui viime hetken viilailujen jälkeen seuraavanlainen:

Kalle Holmberg: Marski-marssi
Blues Section: Hey, hey, hey
Sananvapauden puolustajat: Laulu sananvapaudesta
Pekka Streng: Puutarhassa
Rauli Badding Somerjoki: Ja rokki soi
Maarit: Anna tukan valuu vaan
Porin kisälliveikot: Natsit taivaassa
Markku Blomqvist: Liehuva liekinvarsi
Sehr Schnell: Juho vanha natsi
Agit-Prop vs. Re-Visio: Lennä mustasiipi (remix)

Toivottavasti tuossa setissä nyt jotenkin Loven monipuolisuus hahmottuu. Sinänsä raaka meininki, kun joutui tiputtamaan listalta mm. Juicen, Hurriganesin ja Wigwamin kaltaisia nimiä. Oli kuitenkin kiva nostella esiin myös vähemmän tunnettuja Love-aarteita ja tyylilajeja. Ja eiköhän noiden kolmen teot ja ansiot ovat jo tiedossa.

Olimme Roihan kanssa liikuttavan samaa mieltä siitä, että tällaista rupeamaa varten pitäisi oikeastaan varata kuuden tunnin yölähetys eikä vain yhtä tuntia, jonka aikana pääsee lähinnä vain alkuun.

Jaa mikä Re-Visio...? Kuunnelkaa lauantaina!

Ahdistavaa valintaa

Aaaaaaaargh! Soittolistan laatiminen on todella tuskallista touhua! Aivot menee solmuun ja tekee mieli hakata joku!

Juha Roiha Radio Suomesta teki nimittäin vastustamattoman ehdotuksen: pakkaa nippu Love-levyjä kainaloon ja tule Pasilaan, jutellaan ja tehdään ohjelma. Okei, sanoin heilauttaen kättäni rennosti ja jatkoin: mähän voisin duunata tossa muun ohessa tasapuolisen, mutta samalla rohkean ja moniulotteisen soittolistan, jossa näkyy Loven näkemyksellinen ja pluralistinen kulttuuripolitiikka.

Ihmettelin, kun Roiha suostui ja vaikutti jotenkin helpottuneelta. Ei olisi tosiaan pitänyt jatkaa lausetta ihan noin pitkälle. Esityskelpoisten biisien noukkiminen levyhyllystä oli helppoa, mutta sillä hetkellä kun muistin, että Juha oli puhunut 8-12 biisistä, nousi tuskanhiki: valintojani oli siihen mennessä vajaa kaksi sataa. Ja olin vasta vuodessa 1976.

Ei muuta kuin karsimaan. Ja karsimaan. Ja kärsimään. Siinä deletoitiin sellainen osuus henkistä kansallisomaisuutta että pahaa teki. Lopputulos oli ns. työryhmäkompromissi, että kenkutti joka suunnalta. Listalta tippuivat niin Juice, Olli Ahvenlahti ja Porin Agit kisällit. (mutku ei mahtunut!)

Noh. Tokan oluen jälkeen rauhoituin ja tulin siihen tulokseen, että onhan tämä näinkin hyvä. Tunnissa ei vain pysty luomaan kokonaiskuvaa Lovesta, enintään jotain ulottuvuuksia, vaikka mitä tekisi. Tunti valtakunnallista ääniaikaa - eiköhän siinäkin saada jotakin soitettua. Ja on tuossa laukkuun pakattuna jo Sananvapauden puolustajien Laulu sananvapaudesta. Sellaisen saattamista levylautaselle pidän jo yksistään kulttuuritekona.

Eli huomenna nauhoitukset. Soitetaan ja puhutaan kaikenlaista, sitten saksimies tekee oman osuutensa. Tämän jälkeen kakku tulee yleiseen jakeluun lauantai-iltana klo 20-21 Radio Suomen kanavalla, jos ei katastrofeja tapahdu sitä ennen. Pysykää tuunattuna kuten sanotaan.

Kuulin tänään huhun, että lauantaihin mennessä kirjoja voisi jo olla olemassa... jossain...jotenkin. Huhuu!

tiistaina, marraskuuta 01, 2005

Huisi dokkari

No huh, olipa kohtalaisen huima dokumentti Hans Otto Donnerista, Tampellan aseosaston aseinsinööristä! Olin jotain lukenutkin aiheesta Vesa Toivosen mainiossa, maallikolle monia maailmoja avaavaassa Tampellasta Patriaan -opuksessa. Ohjelmassa tuli silti lisäpaljastuksia isä-Donnerin vaiheista Ranskan-opintojen aikana sekä jopa Otosta, joka kesätöikseen 1957 puhdisti ja pakkasti kranaatinheittmiä lähetettäväksi Algerian kapinallisille. Ihan jänskä kesäduuni epäilemättä.

Musiikkiina dokussa soi...yllätys, yllätys - Niin vähän on aikaa. Nyt oli kuitenkin sovitus, joka ei heti tullut mieleen. Anyone? Otto lauloi, kohtalaisen akustinen esitys.

Kaiken varalta: tarkkailkaa uusintoja. Katselemisen arvoinen tunti.