maanantaina, lokakuuta 31, 2005

Lukijan spontaanit kysymykset

Lukijan spontaaneihin kysymyksiin vastaaminen vaatii oman postauksensa.

1. Mikä on lopullinen sivumäärä ja kuinka se jakautuu (tarina/taiteilijat/tuotanto)?

Tarkkaa lukua en muista, mutta sivumäärä on karvan verran yli 300. Ensimmäinen osa Tarina vie n. 120 sivua, Taiteiljat saman verran sekä Tuotanto loput. Kirjan fyysinen koko on pikkaisen keskimääräistä perusopusta suurempi (muistaakseni 22 * 22 cm).

2. Jäikö mikään taiteilijakuva kiusallisen epäselväksi ts. jostakin syystä et vain saanut asiaa tarpeeksi selväksi/selvitettyä?

Mikään ei jäänyt *kiusallisen* epäselväksi. Ainakin omasta mielestäni sain muodostettua jonkinlaisen kuvan jokaisesta artistista / bändistä / teemalevystä. "Jonkinlainen" on tietysti eri asia kuin "tyhjentävä". Saattaa myös olla, että haastateltava artisti ei kertonut kaikkea tai en älynnyt kysyä jotain oleellista. Tämä hieman stressittää, mutta toisaalta - näin stressaan joka lehtijutun kohdalla. Jotkut haastot menivät aikataulullisesti tiukoille. Esimerkiksi Harri Kanniston sain kiinni vasta aivan kalkkiviivoilla. En myöskään olisi tajunnut tarkistaa Tumpin oikeaa nimeä, ellei tarkka koelukija Timo R. olisi huomauttanut asiasta.

3. Pitääkö paikkansa tieto, että käytit kirjan informatteina kuuluja asiantuntijoita mm. Joensuusta?

Ehdottomasti - urbaanilegenda pitää täysin paikkansa! Kuuluja asiantuntijoita oli myös mm. Kuopiossa, Tampereella, Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla.

lauantaina, lokakuuta 29, 2005

Ei Like vaan Schildts

Blogini nimen Korjaussarja olin alun perin valinnut sillä perusteella, että teen täällä oikaisuja kirjani (mahdollisiin & väistämättömiin) virheisiin, mutta hih, pääsenpä heti oikomaan toisia. Eli Suomen Kuvalehden kirjamessujutusta voi saada käsityksen, että Love-kirjan julkaisee Like, mutta kustantajahan on tietty Schildts, tuo suomenruotsalaisen kulttuuriperimän uljas vaalija. Schildts on mainio kustantaja, mitä nyt sen nimeä on vaikea lausua kuudennen tuopin jälkeen.

PR-päällikkö - tietokirjailija 1-0

Tytär sanoi kerran tuossa kesällä, että isi on soittanut kirjaa varten ainakin miljoonalle ihmiselle. Ihastuttava lapsi mutta ei mitään suhteellisuudentajua, ajattelin aluksi, mutta sitten aloin kelailla... Varovaisesti arvioiden olen vaivannut neljän vuoden aikana noin kolmeasataa ihmistä. Näistä olen varsinaisesti haastatellut ehkä pariasataa ja hiukan pienempi määrä päätyi kirjan lähdeluetteloon. Viimeksi mainitut ovat sellaisia, joille olen soitellut useamman kerran. Etenkin joillekin V.I.P-tyypeille piti pirauttaa kymmeniä kertoja. Eli miljoona ihmistä - miljoona puheluakin - on liioittelua, mutta luku taitaa olla hämärästi suuntaa antava.

Mutta varsinaiseen otsikkoon. Pitkin matkaa olin suunnitellut kirjan julkkareista iiiiisoja juhlia, jossa syötäisiin, juotaisiin, kuultaisiin pari rallia (arvatkaa vain minkä yhtiön artisteja) sekä juhlittaisiin kirjaa noin yleisen leppoisissa tunnelmissa. Kävi kuitenkin ilmi, että median kiinnostus on ollut odotettua suurempaa. "Toimittajia tulee ovista ja ikkunoista - meillä palaa nurkissa", kuvasi PR-ihmiseni Rautarouva kustantamossa. Hän kuunteli kohteliaasti ajatukseni isoista bileistä ja kuittasi lyhyesti, että ihan kiva jep jep, mutta nyt tämä hoidetaan kylmästi, nopeasti ja kaupallisesti.

Kaupallisuudesta jotain minäkin tajuan, joten luovutin tällä kertaa. Ajatus toisentyyppisistä kemuista jäi kuitenkin itämään.... siitä jotain myöhemmin.

Sitten viesti blogini molemmille lukijoilleni: onko teillä jotain kysymistä kirjasta? Ajattelin heittäytyä interaktiiviseksi!

perjantaina, lokakuuta 28, 2005

Nämä soivat päässä juuri nyt

Eilisillä messuilla tuli annettua haastattelu myös Suonna Konoselle. Kiitos tarjotusta lindströminpihvistä! Muistan Karjalainen-lehteä vastedes lämmöllä.

Juttutuokion lopuksi Suonna antoi mieluisan tehtävän eli hän pyysi laatiman listan omista Love-suosikeistani (juttuun liitettäväksi). Mieluisuuden lisäksi tehtävä on jokseenkin mahdoton, sillä suosikkini vaihtelevat vähän päivän ja tunnelmien mukaan.

Toivottavasti Suonna ei hermostu, jos paljastan lähettämäni listan tässä...? Viime yönä fiilikset olivat tällaiset:

Lp:t
Eri esittäjiä: Lakkokevät (ETLP 310)
Agit-propin kvartetti laulaa työväenlauluja (LRLP 61)
Hurriganes: Roadrunner (LRLP 117)
Åke Anderson & Antero Honkanen: Reidarin sähköiset kuvat (LRLP 218)
Eri esittäjiä: Pohjalla (LRLP 287)

Singlet
Blues Section: Hey hey hey (LRS 1006)
Sananvapauden puolustajat: Laulu sananvapaudesta (LRS 1054)
Rauli Badding Somerjoki: Ja rokki soi (LRS 2023)
Isokynä Lindholm: Vanha ruskea kirja (LRS 2070)
Leevi and the Leavings: Kissanpentu (LRS 2226)

Pitäisikö näiden kahden peruskategorian lisäksi ottaa mukaan myös albumiraitalista? Sinne tulisi heti Pihasoittajien Pieni kesäruno.

Helsingin Kirjamessut

Promootiotoiminta näyttää sitten virallisesti käynnistyneen. Toissapäivänä Radio Suomen toimittaja Tero Heinänen tuli kotiini tenttaamaan kirjan synnystä ja sisällöstä. Näytin pdf-versiota koneelta ja assosioin vapaasti. Pölötyksestä pitäisi sitten irrota nätti kuuden seitsemän minuutin paketti. On mukavaa jättää tällä kertaa editoiminen muiden huoleksi.

Tänään istuin puoli tuntia tentattavana Helsingin kirjamessuilla. Haastattelija oli kustannustoimittajani. Hän tuntee tekstin läpikotaisin, mutta luontevalta jutustelumme oli silti kuulemma vaikuttanut. Tilaisuuden jälkeen tuli kiinnostuneita uteluita, mutta oli pakko myydä ei-oota. Sama juttu Love Recordsin standilla: sielläkin oli kyselty paljon, että onko kirjaa jo saatavana.

No, kerrottakoon se sitten tässäkin, että virallinen julkistamistilaisuus on puolentoista viikon kuluttua, tiistaina 8.11. Sitä odotellessa.